U trendu

Bajić: Skandal koji se teško može pravdati

BEOGRAD – Jasno je da se radi o velikom skandalu koji se teško može pravdati i zbog kojeg se svi mi koji se bavimo ovim poslom moramo smatrati prozvani i osećati neku krivicu, kazao je glumac, scenarista i reditelj Radoš Bajić povodom afere u kojoj je reditelj Predrag Gaga Antonijević optužio Dragana Bjelogrlića da mu je nudio mito.

Antonijević je javnosti dostavio mejl u kojem ga Bjelogrlić nagovara da podele „plen“ ako kao član komisije Filmskog centra Srbije izlobira finansijsku podršku nastajanju ostvarenja „Jesen samuraja“, što je kasnije Bjelogrlić demantovao.

Bajić napominje da je sa Bjelogrlićem imao odličnu saradnju u seriji „Ravna gora“, u kojoj je, kako kaže, napravio upečatljivu ulogu.

„Sticajem okolnosti, za koje se ne mogu smatrati odgovornim, u poslednje tri godine se ne bavim njegovim likom i delom. Ferplej kodeks profesionalne etike i neophodnost očuvanja elementarnog dostojanstvastruke kojom se bavim, nalažu mi da razloge zašto je on jedini čovek u branši sa kojim danas ne komuniciram zadržim za sebe“ kazao je Bajić „Srpskom telegrafu“.

Na pitanje da li Bjelogrilć pokušava da manipuliše Grupacijom za kinematografiju, koja je telo Privredne komere Srbije“, Bajić napominje da njegova produkcija „Kontrast“ nije njen član:

„Nije nam jasno šta ta grupacija radi, koga predstavlja, čijim interesima služi i šta joj je delatnost“, objasnio je Bajić.

O zahtevu Grupacije za kinematografiju za smenu Jelene Trivan i Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, Bajić kaže da je svima jasno da se radi o golim interesima.

„Ne verujem da grupacija u ovom statusu ima pravo na takve zahteve“, kaže Bajić.

On ističe da Filmski centar Srbije ni produkciji „Kontrast“, a ni njemu kao autoru, osim stimulacije za gledanost, na konkursima nije odobrio ni jedan evro, a aplicirali su, navodi, mnogo puta.

„Uprkos tome, podržavamo UO FCS jer je obezbedio transparentnost u radu i preduzeo konkretne mere da se zloupotrebama, manipulacijama i kriminalu u ovoj državnoj kulturnoj instituciji od posebnog značaja stane na kraj“, kazao je Bajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.