U trendu

Belgrade SAXperience od 2. do 5. oktobra

BEOGRAD – Šesti međunarodni festival saksofona „Belgrade SAXperience“ biće održan od 2. do 5. oktobra na nekoliko lokacija u Beogradu.

Prve večeri festivala u Atrijumu Narodnog muzeja nastupiće saksofonista Gordan Tudor i Milanski kvartet saksofona.

Tudor će izvesti kompoziciju Aleksandra Sedlara, specijalno naručenu i komponovanu za festival, kao i novu kompoziciju Ante Grgina specijalno pisanu za njega.

U sali Muzičke škole Stanković dan kasnije nastupiće muzički ansambl „Sax Nouveau“ pod umetničkim vođstvom Jorgosa Ligeridisa.

Za 4. oktobar u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda organizatori najavljuju nastup dua „Prometheus“, koji čine istaknuti pijanista Marko Stuparević i američki saksofonista Džozef Abad.

Duo „Prometheus“ izvešće premijerno delo za saksofon, klavir i gudački kvintet mlade kompozitorke Irine Stefanović.

Poslednje večeri festivala, 5. oktobra, u sali Beogradske filharmonije nastupiće jedan od najboljih savremenih saksofonista i profesor na Pariskom konzervatorijumu, Klod Delangl sa pijanistkinjom Odil Katlen-Delangl, a na repertoaru će se naći dela francuskih autora kao i jedna premijera.

Festival „Belgrade SAXperience“ prati savremene tokove i nastoji da dopre do najširih slojeva publike, a biće organizovane i majstorske radionice, dnevni koncerti na različitim lokacijam u centru grada i „Saxperience Nights Jamm sešion“-i u hotelu „Radišon Collection“.

Fokus festivala je na promociji novih kompozicija za saksofon.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar