U trendu

Beogradska premijera predstave Ko se boji Virdžinije Vulf

BEOGRAD – Dugo očekivana predstava „Ko se boji Virdžinije Vulf“ u režiji Lenke Udovički, sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi, premijerno je sinoć izvedena u Beogradu, u Beogradskom dramskom pozorištu.

Ta predstava, u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Pozorišta „Ulyišis“, izvedena je premijerno u Hrvatskoj, 29. jula na tvrđavi Minor na Malom Brionu kada je publika u autentičnom mediteranskom ambijentu videla kamernu pozorišnu predstavu punu strasti.

Nezadovoljstvo, zloba, pakost, razočaranje, beznađe u bračnim odnosima izuzetno uverljivo je oživela ekipa glumaca predvođena briljantnim Radetom Šerbedžijom.

U ulozi Džordža Šerbedžija je demonstrirao raskoš svog glumačkog arsenala bez obzira na pozne godine.

Šerbedžija je na lak, duhovit i ciničan način igrao sve nijanse nezadovoljstva nakon decenija zarobljeništva u lošem braku.

Snagu u odvažnosti da ga prati u tom glumačkom zahvatu pokazala je Katarina Bistrović Darvaš, prvakinja ZKM-a.

Bez ustručavanja, ona je igrala punom snagom i sa mnogo samopouzdanja, parirajući Šerbedžijinim bravurama.

Milan Marić je opravdao veliko poverenje koje mu je ukazano da postane deo predstave „Ko se boji Virdžinije Vulf“, jer je sa lakoćom igrao loš brak sa Rominom Tonković.

Dvoje mladih glumaca zaokružilo je izvanredan utisak o strasnoj, inteligentnoj i na momente lascivnoj pozorišnoj predstavi.

Duge ovacije i radost publike nakon završetka predstave najavljuju dugovečnost komada „Ko se boji Virdžinije Vulf“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.