U trendu

Beogradski festival igre dodelio novinarsku nagradu

BEOGRAD – Dodela prve „Visa iskorak“ nagrade, projekcija kratkog filma i otvaranje izložba majstorskih tekstova o Beogradskom festivalu igre održani su danas u Klubu književnika u Beogradu.

„Visa iskorak“ uredniku Redakcije za kulturu dnevnika „Blic“ Nevenu Džodanu uručio je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije „Viza“ za Srbiju.

Ova redakcija nagrađena je putovanjima u Tel Aviv, Budimpeštu i Zagreb, gde će imati prilike da na scenama pogledaju trupe koje dolaze na Beogradski festival igre (BFI).

Aja Jung, osnivač i direktor BFI, izrazila je zahvalnost novinarima koji su izveštavali i pisali o festivalu još od njegovih početaka i doprineli njegovoj prepoznatljivosti i ugledu, zbog čega je i ustanovljeno priznanje koje se dodeljuje „sedmoj sili“.

Nagrada koja je sada redizajnirana od danas se dodeljuje redakcijama kulture, a ne pojedincima.

Jung je napomenula i da će, zahvaljujući producentu BFI, Njujork siti balet gostovati u Tel Avivu, Budimpešti, Novom Sadu i Beogradu.

Vladimir Đorđević je najavio da „Viza“ namerava da digitalizuje BFI, kako bi festival bio u skladu sa modernim trendovima, kao što je to već slučaj sa njegovim umetničkim sadržajem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar