U trendu

Bora Đorđević čitao svoje pesme u SC Šumice

BEOGRAD – Frontmen grupe Riblja čorba, Bora Đorđević, večeras je čitao svoje pesme u Sportskom centru Šumice u okviru programa mannifestacije „Voždovačke letnje večeri“.

Nekoliko stotina poštovalaca njegovog opusa uživalo je u pesmama iz knjige „Pusto ostrvo“, za koju je 2017. godine Bora dobio nagradu „Ivo Andrić“.

U izjavi za Tanjug, Đorđević je napomenuo da obožava da čita svoju poeziju u kamernim uslovima, kao što je to bio slučaj ove večeri.

„Veče poezije je kraća forma od koncerta, ali ljudi pažljivije slušaju ono što pričam“, ističe kroz osmeh Đorđević i dodaje da književne večeri zapravo predstavljaju druženje s čitaocima.

„Moju knjigu su priznanjem Ivo Andrić nagradili vrhunski intelektualci kao što su Muharem Bazdulj, Emir Kusturica i Matija Bećković. Veoma mi je drago što sam pesme baš iz te knjige večeras podelio sa publikom“, rekao je Đorđević.

Književnoj večeri frontmena Riblje čorbe prethodio je nastup Zeke animatora, koji je programom „Kapetan duge plovidbe“ razveselio stotinak klinaca u SC Šumice.

Obučen kao kapetan broda, Zeka je uz gitaru deci pevao njima dobro znane pesme iz repertoara dečjeg hora Kolibri.

Klinci i njihovi roditelji uživali su u dobroj zabavi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.