Čarls Simić u septembru u Beogradu

BEOGRAD – Proslavljeni američki pesnik srpskog porekla, esejista i prevodilac Čarls Simić, dobitnik Pulicerove nagrade za poeziju i član Američke akademije za umetnost i književnost, gostovaće u septembru u Beogradu.

On će u programu „Poezija uživo!“, koji Radio Beograd 2 organizuje u saradnji sa Kolarčevom zadužbinom, imati svoje veče tokom kojeg će govoriti svoje stihove, uz direktan prenos na ovom programu.

Svojim gostovanjem Simić će otvoriti treću sezonu programa „Poezija uživo!“.
„Za Radio Beograd 2 predstavlja veliki komplimet što će Čarls Simić, jedan od najvećih američkih pesnika, pre svega zbog učešća u našem programu, doputovati u Beograd i što će naši slušaoci moći da uživaju u direktnom prenosu večeri jednog tako velikog pesnika“, rekao je glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac.

On je naveo da će snimak te večeri, kao i snimke drugih programa iz ciklusa „Poezija uživo!“, u budućnosti čuvati Zvučni arhiv Radio Beograda.

Program „Poezija uživo“ Radio Beograda 2, u kome najpoznatiji srpski i inostrani pesnici govore svoje stihove, odvija se već dve godine u dvorani Kolarčeve zadužbine.

U tom programu su do sada nastupili Matija Bećković, Ljubomir Simović, Milovan Danojlić, Stevan Tontić, Gojko Đogo, Milena Marković, Abdulah Sidran, Duško Novaković, Radmila Lazić, Goran Babić, Milan Nenadić i drugi poznati pesnici.

(Tanjug)

Napišite komentar