U trendu

Drainčevi književni susreti u maju

Tradicionalni 48. Drainčevi pesnički susreti koji okupljaju najveća imena srpskog pesništva biće održani u maju u Prokuplju, saopštio je danas savet Drainčevih susreta.

Susreti počinju 1. maja polaganjem cveća i poetskim programom na Drainčevom grobu u Beogradu, a nastavljaju se u Udruženju književnika Srbije gde će istog dana u 18.00 časova biti predstavljena „Antologija dobitnika nagrade Drainac 1996-2016“.

Susreti za opštine Topličkog okruga počinju 4. maja nastupom dečijih pesnika Tode Nikoletića, Vlaste Cenića i Elizabete Georgijeve u Prokuplju, Žitoradji, Blacu i Kuršumliji.

U okviru Drainčevih susreta biće održano više sesija filozofskog društva i tribina „Generacije 70-ih  –  Magistralni tokovi i dometi“ na kojoj će učestvovati književni kritičari Gojko Tešić, Dragan Bošković i Jelena Mladenović, saopštio je Savet Drainčevih susreta.

Radojko Jovanović, čije je umetničko ime Rade Drainac, predstavnik je kosmopolitske struje u Srpskoj poeziji izmedju prvog i Drugog svetskog rata. Rodjen je u selu Trbunje kod Blaca 1899. godine, a sahranjen na Novom Groblju Beogradu 1943. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.