U trendu

Džez asovi i Big Bend RTS nastupili u čast Radio Beograda

BEOGRAD – Koncertom Big Benda RTS, pod nazivom „Sav taj džez“ večeras je na platou ispred paviljona „Cvijeta Zuzorić“ na Kalemegdanu započelo obeležavanje 95 godina od početka emitovanja programa Radio Beograda.

Gotovo dve hiljade ljudi prisustvovalo je prvorazrednom muzičkom događaju koji je otvorio Big Bend RTS sa nekoliko poznatih kompozicija koje su na programima Radio Beograda emitovane tokom više od devet decenija postojanja.

Publika je uživala u svojevrsnom muzičkom vremeplovu, od svinga bibapa i poznatih džez standarda, do filmskih tema i etno džeza.

U nastavku programna specijalni gosti koncerta potvrdili su umetničku reputaciju koju su gradili decenijama.

Zafir Hažimanov, Nada Pavlović, Beti Đorđević, Žarko Dančuo uz pratnju Big Benda RTS proveli su publiku kroz nezaboravne šlagere u specijalnim džez aranžmanima, poput „Devojko mala“, „Počnimo ljubav ispočetska“, „Čamac na Tisi“, „Plavi žaket“…

Između numera emitovani su snimci Radio Beograda na kojima su tonski zabeleženi govori velikana kao što su Ivo Andrić, Isidora Sekulić, Vojislav – Bubiša Simić, Stjepko Gut…

U finalu koncerta Bilja Krstić je takođe u specijalnom džez aranžmanu otpevala tradicional „Jovano, Jovanke“ uz horsku podršku publike.

Na samom kraju izlazak Bisere Veletanlić na scenu izazvao je euforiju na platou ispred paviljona „Cvijeta Zuzorić“.

„Dobro veče lepi Beograde. Čast mi je što ću nastupiti sa najboljim bendom u Srbiji“, kazala je Bisera Velentanlić i manirom svetskih džez zvezda uvela publiku u raskošnu interperetaciju dobro poznate numere „Zlatni dan“.

Bio je to momenat za istoriju džez muzike u Beogradu, a publika je dugim ovacijama ispratila Biseru Veletanlić sa scene.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.