U trendu

Ethno.com festival u Pančevu

BEOGRAD – Ethno.com festivala, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva i pod pokroviteljstvom grada Pančeva, održaće se 27. i 28. septembra ove godine uz učešće dva domaća i jednog internacionalnog sastava.

Na svečanom otvaranju festivala, u petak, 27. septembra, u 20.00, u dvorani Kulturnog centra Pančeva nastupiće Bilja Krstić i Bistrik Orkestar, jedan od najpriznatijih predstavnika srpske world music scene u svetu.

U subotu, 28. septembra, u 20.00, na Sceni KCP-a nastupiće duo RiKaTaKa iz Srbije, a istog dana u 21.00 duo koji čine Almir Mešković iz Bosne i Hercegovine i Danijel Lazar iz Srbije.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Ethno.com festival je pokrenut 2003. godine, sa idejom istraživanja i prezentovanja autorskih vizija tradicionalne muzike najznačajnijih domaćih muzičara, ali i promovisanja umetnika posvećenih izvođenju narodne muzike u njenom autohtonom obliku.

Od 2013. godine ova manifestacija pravi zaokret u programskom konceptu ka savremenim strujanjima na world music sceni.

Cilj festivala je da kroz koncerte, radionice, rezidencije umetnika i naučno-obrazovni program predstavi muziku iz celog sveta s primarnim fokusom na stilovima Balkana, Bliskog istoka, Afrike i Azije, kao i onim nastalim na nasleđu evropskih naroda.

Festival želi da bude otvoren i senzibilan na kulturne i umetničke različitosti u stalnoj tenziji između tradicije i inovacije, kažu organizatori

Umetnički direktor festivala je violinista Filip Krumes.

(Tanjug)

Napišite komentar