U trendu

Koncert Duška Gojkovića odlaže se za 9. oktobar

BEOGRAD – Zbog manjeg akutnog zdravstvenog problema, koncert Duška Gojkovića sa Big bendom RTS odlaže se, te će umesto 27. septembra biti održan 9. oktobra, saopštio je danas Dom omladine Beograd.

Za koncert u novom terminu važiće ulaznice sa datumom 27. septembar, a povraćaj novca posetiocima, kojima ne odgovara novi datum održavanja koncerta, biće omogućen od 24. do 27. septembra na prodajnim mestima „Eventima“ na kojima su ulaznice i kupljene.

Koncert će biti zasnovan na balkanskim ritmovima i melodijama, po čemu je Gojković prepoznatljiv širom sveta, i predstavljaće uzbudljiv povratak kući ovog giganta džez trube posle duže pauze.

Na koncertu u Domu omladine Beograda biće izveden repertoar Gojkovićevih originalnih kompozicija, koje nisu snimljene sa Big bendom, a neke od njih nisu snimljene uopšte.

Preovlađivaće kompozicije iz opusa Duška Gojkovića inspirisane harmonskim i melodijskim kompleksom Balkana, koje je upravo on među prvima uveo u džez svet.

U susret 34. Beogradskom džez festivalu, koncert 9. oktobra biće prilika da publika čuje Duška Gojkovića sa orkestrom u kojem je počeo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.