najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Manifestacija Noć slepih miševa na Kalemegdanu

Tradicionalna manifestacija Noć slepih miševa biće održana sutra u Galeriji Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu, a u slučaju kiše na platou ispred PMF-a u Beogradu.

Reč je o manifestaciji koja se na međunarodnom nivou održava 19. put, a u Srbiji ovo je 14. godina za redom sa ciljem popularizacije tih letećih sisara i njihovog specifičnog načina života.

Građani se i dalje obraćaju Prirodnjačkom muzeju ukoliko im slepi miš uleti u stan, a ta institucija i Društvo “Mustela” izlaze u susret savetima i neposrednim izlaskom na teren pomažu u rešavanju problema sa slepim miševima.

Međutim, ti pozivi su sve ređi jer su građani iz godine u godinu sve više informisani o njihovoj bionomiji, ekologiji, fiziologiji, odnosu sa ljudima, zaštiti i očuvanju ovih životinja u Srbiji i Evropi, navode iz Prirodnjačkog muzeja.

Program obuhvata i radionicu za decu, multimedijalna predavanja, razgovor stručnjaka sa građanima, a poseban segment je prikazivanje živih primeraka slepih miševa publici i njihovo puštanje na slobodu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike