U trendu

Mariji Šumarac nagarada Neda Depolo

BEOGRAD – Marija Šumarac, studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, dobitnica je ovogodišnje studentske nagrade „Neda Depolo“ koju Radio Beograd 2 dodeljuje za kreativni doprinos radio izrazu, za radiofonsko ostvarenje „Unutar liminalnog“.

Žiri je odluku doneo uživo u programu, pred mikrofonima Radio Beograda 2, a u obrazloćenju je navedeno da je nagrađeno kompozitorsko delo odražava uspeh u spajanju tradicionalnog zvuka sa modernim iskazom u okviru kojeg slušalac biva zaista smešten u prostor koji se naziva unutar liminalnog.
Drugu nagradu dobila je Milana Milanović, studentkinja doktorskih studija kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti, a treću Anđela Tončev, studentkinja Akademije umetnosti za radiofonsko ostvarenje naučno-fantastičnog žanra „Veliki snovi o Jupiteru“.
Mariji Šumarac će 1. oktobra na svečanosti povodom Dana Radio Beograda u zgradi Srpske akademije nauka i umetnosti biti uručena nagrada Povelja Radio Beograda 2 i 1.000 evra iz Fonda „Neda Depolo“.

Milana Milanović i Anđela Tončev će, uz Povelje, dobiti i kvalitetan digitalni snimač zvuka, dar preduzeća „Kompani DigiTV“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.