U trendu

Masterklas eksperta programa „El Sistema“ Frencis Galjardi

BEOGRAD – Ekspert socijalnog i muzičkog programa „El Sistema“ Francis Galjardi (Venecuela) održaće od 23. do 26. februara u beogradskoj Osnovnoj školi „Branko Pešić“ obuku za muzičke pedagoge koji žele da unaprede svoja metodološka znanja i prilagode ih radu sa decom iz osetljivih društvenih grupa.

Masterklas organizuje Udruženje muzičke umetnosti „Music Art Project“ u sklopu projekta „Muzika za društvene promene“, koji se realizuje u saradnji sa UNICEFom u Srbiji.

Projekat je deo šire inicijative čiji je cilj kreiranje modela za uključivanje dece koja su van sistema obrazovanja ili se obrazuju u segregisanim okruženjima i usmeren je na podršku socijalnoj inkluziji i razvijanju vršnjačke podrške.

Fransis Galjardi je profesorka iz Venecuele i hornistkinja, posvećena obrazovanju dece sa posebnim potrebama i teškoćama u učenju.

Kao muzičar se formirala unutar venecuelanskog svetski poznatog i visoko-priznatog socijalnog i muzičkog programa „El Sistema“, kao i kroz venecuelanski muzički Konzervatorijum „Simon Bolivar“.

Zainteresovana za inkluzivno obrazovanje i adaptacije u nastavnom programu, predaje muzičku teoriju, hornu, trubu, trombon, tubu i flautu i posvećena je promovisanju obrazovnih programa za decu sa posebnim potrebama u ranom detinjstvu.

Galjardi je radila u nekoliko centara za integralno obrazovanje dajući privatne i grupne procene za decu sa posebnim potrebama kao što su moždana paraliza, autizam, ADHD, Daunov sindrom, poremećaj prkosne opozicije, intelektualne nesposobnosti.

U januaru 2019. godine bila je pozvana kao predavač od strane „El Sistema“ Švedske i danas volontira za program „El Sistema“ u Grčkoj, drži časove muzičke teorije i horne, planira posebne aktivnosti za stvaranje novih programa i podržava formiranje nastavnika muzike po „El Sistema“ metodologiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.