U trendu

Merkl posle osude otkaza BF povukao objavu sa Fejsbuka

BEOGRAD – Nakon što je otkazao koncert sa Beogradskom filharmonijom i objavio žestoke reči protiv ove kuće na svom Fejsbuk profilu, a menadžment orkestra mu uzvratio najavom tužbe, dirigent Jun Merkl povukao je svoju objavu sa društvene mreže, kazali su Tanjugu u Beogradskoj filharmoniji.

Nezadovoljan stavkom ugovora koji je već potpisao, Merkl je otkazao koncert sa orkestrom i to 60 sati uoči prve probe, a na svom Fejsbuk profilu pozvao na bojkot orkestra, rečima „Nemojte ići tamo, izdaće vas“.

Ova izjava objavljena je i na portalu Slipdisk, koji se bavi događajima iz sveta klasične muzike, a menadžment Beogradske filharmonije je na istom mestu odmah podneo zvanično saopštenje u kome je objasnio da su predstavnici gospodina Merkla od njih zahtevali neprofesionalne mere prema kojima bi Beogradska filharmonija prekršila zakon.

Spor je nastao po stavki ugovora u vezi sa avio-transportom, a otkazivanje koncerta dva dana uoči prve probe, kao i iznete optužbe, Beogradska filharmonija je žestoko osudila i najavila tužbu protiv dirigenta zbog kršenja ugovorenih obaveza.

Nakon reakcije Beogradske filharmonije i podrške koju je dobila, najpre od šefa-dirigenta Gabrijela Felca, kao i drugih dirigenata sa kojima je sarađivala, prvobitni post Juna Merkla je povučen i više se ne može naći na njegovom Fejsbuk profilu.

Nekadašnji šef-dirigent Uroš Lajovic preuzeo je rukovođenje oba koncerta sa Filharmonijom koji su zakazani za 16. i 17. januar na Kolarcu, zajedno sa violinistom Robertom Lakatošem.

(Tanjug)

Napišite komentar