U trendu

Milovan Vitezović večeras otvara Beogradski sajam knjiga

BEOGRAD – Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, počinje danas na Beogradskom sajmu, a počasni gost ove godine je Egipat.

Sajam će večeras otvoriti predsednik Udruženja književnika Srbije Milovan Vitezović, a u ime zemlje pocasnog gosta govorice direktor Medunarodnog sajma knjiga u Kairu, Haitam Al Haj Ali.

Kapije sajma za posetioce biće otvorene danas u 10 sati, a pod sloganom „Pismo=glava“ sve do 27. oktobra u programima Sajma knjiga predstaviće se 500 direktnih izdavača, od kojih 60 dolazi iz inostranstva.

Tokom osam dana posetioci Beogradskog sajma moći će da sagledaju aktuelnu domaću izdavačku produkciju, a ljubitelji knjige moći će da prisustvuju mnogim tribinama i promocijama novih i vrednih izdanja.

Pored predstavljanja egipatskih autora i nekoliko tematskih izložbi biće organizovano na desetine tribinskih programa.
Neki od naših najboljih pisaca i književnih kritičara zameniće mesta, a slavni filmski reditelji govoriće o svom odnosu prema književnosti.

Velika pažnja biće usmerena na život i delo Danila Kiša, Milorada Pavića i Oskara Daviča čije godišnjice smrti obeležavamo tokom cele godine.

Zanimljivim razgovorima biće osvetljen i veliki jubilej 800 godinaautokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

Školski dan 24. oktobra biće ulepšan dečijim čitalačkim časom, kada će učenici osnovnih škola govoriti stihove bajke Dobrice Erića i Grozdane Olujić, nakon čega će najmlađima posetiocima Ljubivoje Ršumović predstaviti Akademiju „Saradnici sunca“.

Veliku strip radionicu vodiće strip autor i pedagog Marko Stojanović.

Na Sajmu knjiga u Beogradu osim izdavača iz Srbije učestvuju i izdavači iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Maroka, Alžira, Tinisa, Nemačke, Belorusije, Švajcarske i Albanije.

U izložbenom programu učestvovaće Slovačka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar