Mjuzikl Kosa premijerno u Pozorištu mladih

NOVI SAD – U Novom Sadu sinoć je premijerno izveden mjuzikl „Kosa“ reditelja Petera Telihajija, u Pozorištu mladih.

U čuvenom brodvejskom mjuziklu, čiji je tekst uobličio Robert Lenard, oslanjajući se na kultni film Miloša Formana, učestvuju glumci Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, kao i studenti glume novosadske Akademije umetnosti. Na sceni muziku uživo izvodi orkestar pod vođstvom Davida Klema, a koreograf je Peter Kovač Geržon.

Premijeri su prisustvovali gradonačelnik Miloš Vučević, ambasador SAD Entoni Godfri, kao i holivudski glumac, oskarovac Džon Sevidž, koji je u filmu Miloša Formana tumačio glavnu ulogu, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

„Možemo biti ponosni na kulturni događaj koji će biti upriličen večeras. Moram da se zahvalim našim prijateljima iz ambasade SAD i da pozdravim veliku filmsku zvezdu Džona Sevidža, velika je čast što je on danas u Novom Sadu. Razgovarali smo o našem gradu kao Evropskoj prestonici kulture, i posebno sam zahvalan gospodinu Godfriju što razume značaj Novog Sada, i u Srbiji i u regionu. Srećan sam što imamo kontinuitet uspešnih projekata u oblasti kulture sa ambasadom SAD. Prethodnih godina realizovano je nekoliko programa, kako bismo približili zajedničku kulturu građanima“, naglasio je gradonačelnik Vučević uoči premijere.
Projekat se realizuje u koprodukciji Pozorišta mladih, Novosadskog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad, a pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih država i Grada Novog Sada.

(Tanjug)

Napišite komentar