U trendu

Nagrada JDP Nataši Tapušković

Godišnja nagrada Fondacije Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) „Branka i Mladja Veselinović“ za najbolju ulogu u 2015. godini uručena je danas Nataši Tapušković za ulogu Nore u istoimenoj drami.

Nagradu je, na Dan JDP-a, glumici uručila najstarija članica tog nacionalnog teatra Branka Veselinović.

„Kao da su svi ovde koji su bili. Čestitam vam što ste dobri i drago me što sam za života imala priliku da uručim još jednu nagradu Nataši Tapušković“, kazala je Veselinović.

Godišnje nagrade JDP-a danas su uručene i reditelju Jagoš Markoviću za predstavu „Uobraženi bolesnik“, glumcu Draganu Mićanoviću za ulogu Argana u „Uobraženom bolesniku“, za ulogu Belina u istoj predstavi nagrada je uručena Radovanu Vujoviću.

Godišnja nagrada JDP-a uručena je i glumici Nataši Tapušković za ulogu Nore u istoimenom komadu, glumcu Branislavu Lečiću za ulogu konzula Vajganga u „Nori“, za kostimografiju u toj predstavi godišnja nagrada dodeljena je Maji Mirković, dok je nagrada za lepotu govora uručena Andjelki Simić za ulogu gospodje Linde  predstavi „Nora“.

Godišnje nagrade za doprinos visokom standardu JDP-a uručene su i šefu službe održavanja i obezbedjenja JDP-a Ljubiši Blagojeviću, portparolki Svetlani Paroški, samostalnoj organizatorki Jovani Petrović, šefici službe za održavanje higijene zgrade Nadi Bojanović, kao i zaposlenim u radionici za izradu dekora.

Direktorka JDP-a Tamara Vučković najavila je da će predstave „Slučajna smrt jednog anarhiste“ premijerno biti izvedena 22. aprila, dok će u maju počet probe za predstave „Hamlet“ i „Pod žrvnjem“, čije se premijere očekuju u septembru.

JDP od danas će izdavati i svoj list „Afišu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.