U trendu

Održan koncert klasične muzike „Viši d’arte“ u Kolarcu

BEOGRAD – Koncert klasične muzike „Viši d’arte“ održan je na sceni Kolarca Kolarčeve zadužbine, a taj muzički spektakl videla je i čula publika pre 3 dana u Sinagogi u Novom Sadu.

Orkestar „Stanislav Binički“, ansambl Ministarstva odbrane pod upravom dirigenta maestra Emanuela Plasona, izveo je sinoć najvoljenije delove opera Verdija i Pučinija.

Sam naziv koncerta Viši d’arte u prevodu sa italijanskog jezika znači „Živeh za umetnost“, a to je ujedno i ime najpoznatije arije iz Pučinijeve opere „Toska“.

Na ovom prvorazrednom kulturnom događaju učestvovali su uzijski sopran Nino Lezava koja je i direktor muzičke akademije Renata Tebaldi i Mario Del Monako u Pezaru, tenor Zurab Zurabišvili jedan od vodećih svetskih tenora iz Gruzije, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović koja obavlja ujedno i funkciju direktora beogradske opere, zatim prvak opere Narodnog pozorišta u Beogradu bas-bariton Aleksandar Stamatović i mladi sopran, član operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu Marija Jelić.

Publika je dugim ovacijama ispratila protagoniste koncerta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar