U trendu

Otvoren beogradski Oktobarfest

BEOGRAD – U Beogradu je večeras otvoren tradcionalni festval piva, Oktobarfest, koji je, u ime ambasadora, otvorila rukovodilac Privrednog odeljenja Ambasade Nemačke u Srbiji, Ani Kristin Piplica.

Početak ove manifestacije označen je otvaranjem bureta s pivom, uz poruku Piplice da „ko mnogo radi, treba mnogo i da slavi“.

Poželevši lepo veče prisutnima, Piplica je podsetila da u Srbiji posluje 400 firmi iz Nemačke sa višse od 60.000 zaposlenih što je, kako je ocenila, veliki uspeh.

„Pred nama je još jedna godina i nadamo se, do sledećeg Oktobarfesta, istom trendu privrednog napretka, a od privredno odeljenje ambasade Nemačke stoji vam na raspolaganju“, poručila je potom simbolično drvenim čekićem probila bure piva.

Srdačne pozdrave skupu privrednika Nemaca kao i njihovih prijatelja uputili su i predsednik nemačko-srpske privredne komore Ronald Zelinge, koja je četvrti put organizator beogradskog Oktobarfesta.

Direktor te komore, Martin Knap, podsetio je da se oktobarfest obeležava već deset godina i nabrojao brojne sponzore koji su pomogli ovogodišnju manifestaciju među kojima je i Hemofarm Štadu.

Tradicinalnim nemački veselim pesmama prvo veče Oktobarfesta obeležio je orkestar čuvenog trubača Dejana Petrovića.

Uz pivo i razne vrste kobasica Oktobarfest proslavljen je i takmičenjima u brzom ispijanju i nošenju piva, za muškarce i žene, a proslava ove za Nemce značajne fešte biće nastavljena i u petak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.