U trendu

PlayUK festival od 20. do 26. januara u Beogradu

BEOGRAD – U Beogradu će od 20. do 26. januara, na tri lokacije, biti održan PlayUK festival-British Council program, koji ćese u ovom izdanju fokusirati navideo igre, gejming kulturu i približavanje britanske i ovdašnje gejming scene uz povezivanje kreativaca koji stvaraju u ovoj oblasti, najvili su iz British Counsila.

Povod je činjenica da su upravo studiji i kreativci iz ove oblasti iz Srbije napravili značajan iskorak na svetskoj sceni a njihove igre postale prepoznatljive i igrane širom planete.

PlayUK festival 2020 British Council organizuje u partnerstvu sa Nordeus-om i Asocijacijom industrije video igara Srbije (SGA).

Preko 50 kreativaca koji se bave gejmingom iz Srbije i 30 iz regiona Zapadnog Balkana učestvovaće u radionicama ipredavanjima koje će voditi istaknuti profesionalci britanskih indie gejming studija.

U Nordeus hub-u oni će od 20. do 24. januara razvijati svoje veštine i upoznati se sa nanovijim trendovima u gejmingu u Velikoj Britaniji.

PlayUK 2020. će činiti brojni susreti i razmene iskustava kreativaca koji stvaraju u ovoj oblasti -a širu publiku očekuje zanimljiv program u okviru PlayUK izložbe video igara, koji će pokazati umetničku stranu gejmingai, naravno, pružiti vrhunsku zabavu.

Izložba video igara će se održavati u Kulturnom centru Beograda, 24. do 26. januara.

Interaktivnu kolekciju zanimljivih i uzbudljivih igara koje dolaze iz Velike Britanije će postaviti dvojica škotskih kustosa, čuvenih u svetu digitalnih igara kao We Throw Switćes.

PlayUK festival formalno će biti otvoren 22. januara u Muzeju primenjenih umetnosti gde će se publici obratiti direktorka UK gejming asocijacijeDžo Tvist, direktorka British Council-a za Srbiju Kler Sirs, predsednik organizacije SGA Nikola Čavić, direktorka Muzeja Ljiljana Miletić Abramović i predstavnik britanske ambasade u Beogradu. Ovom prilikom Muzejuprimenjenih umetnosti biće poklonjena zanimljivaaplikacija “The Gift” (“Poklon”)uz pomoć koje će posetioci muzeja, preko svojih mobilnih telefona, moći svojim prijateljima da šalju virtuelni poklon -prikaz odabranog eksponata muzeja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.