U trendu

„Popodnevni Beograd“ Zorana Mišića u Galeriji `73

BEOGRAD – U Galeriji `73 će u četvrtak, 23. avgusta u 19:00 časova, biti otvorena samostalna izložba slika Zorana Mišića, pod nazivom „Popodnevni Beograd“saopštio je organizator.
U tekstu za katalog Boško Stepanović, istoričar umetnosti, između ostalog navodi: „Mišićeve slike predstavljaju distorzirane fragmente gradskih predela, one su jedna vrsta metaslika, slike u slici, u kojima se čistim likovnim finesama razmatra refleksija prirode vizuelonog prikazivanja. Ideja distorzije možda podsvesno cilja na istorijsko ludilo epohe, ali i na haotično množenje slika koje su tih godina nagovestile medijske i digitalne revolucije.

Ipak, nastavlja Stepanović, „Mišića optičke distorzije ne zanimaju kao mračna alegorija vremena u kojem živi i stvara, već pre svega kao plastička građa koja otvara prostor za igrarije duha i likovnost samu po sebi. Pravi pokretači slike jesu boja i svetlost, kao kod impresionista kakav je bio Mone kome je Mišić do danas ostao lojalan“.

Mišić je rođen u Beogradu 1967. godine. Studije slikarstva završio (1993) i magistrirao (1995) na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Čedomira Vasića. Član je i Umetničke grupe Šumadija (2002). Učestvovao je u radu više umetničkih kolonija. Njegova dela čuvaju i izlažu Narodni muzej u Beogradu i Muzej rudničko-takovskog kraja u Gornjem Milanovcu. Grupno izlagao na značajnim izložbama više od osamdeset puta od 1990. do 2017. godine. Realizovao jedanaest samostalnih izložbi.Izložba će trajati do 4. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.