U trendu

Predstavljena knjiga o deci koja su pobedila rak

BEOGRAD – Ana Vušović Marković predstavila je večeras svoju knjigu „Sa druge strane stakla: razgovori sa decom koja su pobedila rak“ u beogradskoj knjižari Delfi SKC u Beogradu.

Autorka kroz niz intervjua s decom koja su se suočila s teškim bolestima prati njihova nadanja, borbu, tegobe, ali i srećne trenutke.

Neka od te dece u prisustvu roditelja prisustvovala su večerašnjoj promociji knjige, a Ana Vušović Marković kazala je Tanjugu da je bilo na momente potresno slušati iskustva dece obelele od raka.

„Moja knjiga pokazuje da je srećan kraj moguć u realnom životu, ali uz ogromna odricanbja i podršku najbliže okoline te dece. Da bi ušli u priliku da pobede opaku bolest ta deca su imala veliku podršku u pododici, ali i od svojih vršnjaka iz neposrednog okruženja“, kazala je Vušović Markovićeva.

Za nju nema dileme da su sva ta deca koja su pobedila rak zapravo pokazala da suočavanje sa opakom bolešću može da bude samo epizoda u životu.

„Eto, oni su tu večeras i ‘časte’ nas nasmejanim licima. Pokazuju da kroz život treba ići s puno radosti u srcu“ kazala je Vušović Markovićeva.

Među decom koja su razgovarala sa Anom Vušović Marković i čija su iskustva u borbi sa rakom postala deo knjige nalazi se i Milica.

Ona za Tanjug kaže da je autorka knjiga kontaktirala Udruženje dece obolele od raka „Čika Boca“ i nakon toga usla u priliku da razgovara sa obolelim mališanima.

„Sa zadovoljstvom sam razgovarala sa Anom… Našle smo se jednog dana u Studenjaku gde sada živim i tada sam joj ispričala svoja iskustva trijumfa nad opasnom bolešću. Imala sam samo 11 godina kada mi je dijagnostikovana leukemija. Lečila sam se šest meseci i već 10 godina sam dobro. Sada studiram psihologiju i kažu da sam devojka vesele prirode“, kazala je Milica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar