Preminula jedina Bondova devojka iz Srbije (foto)

Nađa Regin, crnokosa lepotica Bonita iz filmova o Džejmsu Bondu, „Iz Rusije s ljubavlju“ (1963) i „Goldfinger“ (1964), preminula je u 87. godini. Međutim, malo ko zna da je ova Nišlijka jedinja Srpkinja koja se pojavila u filmovima o slavnom tajnom agentu.

– Jako nam je žao što je Nađa Regin preminula u 87. godini života. Naše misli su sa njenom porodicom i prijateljima – piše na zvaničnoj stranici filmova o agentu 007 na Tviteru.

Iako u Nađinoj zvaničnoj biografiji stoji da je rođena u Nišu, evropska filmska diva našeg porekla svoje prve glumačke korake načinila je u Kraljevu, gde je provela detinjstvo, na priredbama za decu, a imala je tada samo sedam godina, prenosi Žena Blic.

Put Nađe Regin do zvezda bio je težak. Njenog oca su oktobra 1941. godine u okupiranom Kraljevu streljali Nemci. Majka Milka se potom sa decom preselila u Beograd, gde je imala rođake. Tamo je Milka napisala roman „Svitanja“, dok je Nađa pohađala Sedmu žensku gimnaziju i baletsku školu.

Kasnije, kao student Akademije za pozorišnu umetnost 1949. godine debitovala je u ostvarenju „Priča o fabrici“, režisera Vladimira Pogačića. Za vreme studija Nađa je snimila i domaće filmove „Čudotvorni mač“, režisera Vojislava Nanovića i „Frosina“, a po diplomiranju filmove „Ešelon dr M.“, u režiji Žike Mitrovića i koprodukcijski film „Kuća na obali“, režisera Boška Kosanovića.

Svoj filmski pohod na Evropu ova Srpkinja počela je 1963. godine ulogom u drugom nastavku avantura Džejmsa Bonda – „Iz Rusije s ljubavlju“, ulogom devojke negativca Karima, dok je naredne godine u „Goldfingeru“, ulogom Bonite postala i jedna od Bondovih devojaka. Saradnja s glumcem Šonom Konerijem otvorila joj je potom vrata u svetu glume.

Do završetka karijere snimila je čak 40 naslova u Engleskoj i Nemačkoj. Glumila je i u televizijskim serijama „Svetac“ sa Rodžerom Murom, a kasnije i u „Osvetnicima“ i „Opasnom čoveku“. Penziju je stekla radeći kao scenarista na BBC.

Napišite komentar