U trendu

Proglašeni pobednici festivala „Kulturica“

BEOGRAD – Predstava Teatra Ulica „Da ti kažem“ o četiri para, čije se sudbine prepliću, proglašena je najboljom predstavom amaterskog pozorišta na ovogodišnjem festivalu „Kulturica“, dok je pobednik u dramskoj sekciji srednjih škola predstava Šeste beogradske gimnazije „Draga Jelena Sergejevna“.

Publika je na festivalu „Kulturica“, koji je održan od 8. i 9. novembra u lutkarskom pozorištu „Pinokio“, imala priliku da odgleda šest predstava – tri predstave amaterskih pozorišta i tri predstave dramskih sekcija srednjih škola.

Pored nagrade najbolje predstave amaterskog pozorišta, u ruke pozorišne trupe Teatar Ulica otišla je i nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu – Novak Puletić, i za najbolju žensku sporednu ulogu – Jelena Nikodinovski.

Za najbolju sporednu mušku ulogu u kategoriji amaterskih pozorišta proglašen je Ognjen Milošević iz Dramskog studija BIS, a glavna ženska uloga pripala je Anđeli Rajić, takođe iz Dramskog studija BIS.

U kategoriji dramskih sekcija srednjih škola pobedila je predstava Šeste gimnazije „Draga Jelena Sergejevna“, rađena po drami Ljudmile Razumovske.

Predstava prati borbu mladih, koji se suočavaju sa prelaskom u svet odraslih.

Učenicima Šeste gimnazije pripala je i nagrada za glavnu mušku ulogu – Bogdan Jevtić i sporednu mušku i žensku ulogu – Dimitrije Popmihailov i Lidija Milovac.

Glavnom ženskom ulogom proglašena je Andrijana Ožegović iz Devete beogradske gimnazije.

O nagradama u kategoriji dramskih sekcija srednjih škola odlučivao je žiri koji su činili Nina Grahovac, Ivana Dudić, Ana Mandić i Stojan Đorđević, dok su o nagradma u kategoriji amaterskih pozorišta odlučivali Ivana Dudić, Ana Mandić i Stojan Đorđević.

„Kulturica“ je nastao kao festival dramskih sekcija srednjih škola, ali su ove godine nastupala i amaterska pozorišta iz Beograda.

Predsednik udruženja Centar za razvoj ideja Marko Zirojević rekao je za Tanjug da je krajnji cilj festivala da se održava na nivou cele zemlje, ili čak i regiona, kao i da uključi neke druge vidove kulture.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.