U trendu

Prvi južnokorejski film nominovan za Oskara

SEUL – Režiser južnokorejskog filma „Parazit“ Bong Joon-ho izjavio je da je iznenađen i presrećan kada je saznao da je njegov film dobio šest nominacija za Oskara.

„To je prvi put u istoriji južnokorejske kinematografije da je neki film iz te zemlje stigao da bude nominovan za Oskara i to u šest kategorija i znak da jezik nije više pripreka da se postigne globalni uspeh“, izjavio je Bong, a preneo Rojters.

„Parazit“ je crna komedija o velikom jazu između bogatih i siromašnih žitelja Južne Koreje i osvojio je nominaciju za najbolji film, za najbolju režiju i najbolji scenario, kao i za najbolji strani film.

U intervjuu koji je dao nakon što su juče saopštene nominacije za Oskare, Bong je govorio o razbijanju jezičkih barijera u svetu, navodeći da nominacije pokazuju da te barijere polako padaju.

Rekao je da su striming servisi, internet i društvene mreže doprineli tome da jezičke barijere svuda u svetu padaju i da je, veruje, Parazit zbog toga profitirao.

Na video snimku tokom slavlja za dobijene nominacije, koji je priredila kompanija „Neon“, koja je producirala film, moglo se videti da je jedna od zvezda koje su igrale u filmu, Song Kang-ho, uspeo da ne prospe kafu iz šolje, dok su svi u prostoriji uzbuđeno slavili.

Kang Ho je kazao da se po tome prepoznaje ko je filmska zvezda jer je uspeo da ostane hladnokrvan iako je njegov film dobio nominaciju za Oskara za najbolji film.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar