U trendu

Sahrana Milene Dravić u petak na Novom groblju

BEOGRAD – Komemoracija povodom smrti Milene Dravić biće održana u petak, 19. oktobra, u 12 časova na sceni „Danilo Bata Stojković“ u Zvezdara teatru, a diva srpskog i jugoslovenskog glumišta biće sahranjena istog dana u 15.30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Opelo počinje u 15 sati, saopštio je Zvezdara teatar.

Milena Dravić je Zvezdara teatru igrala 28 godina tokom kojih je ostvarila uloge u predstavama „Ptic i Ptica“ (1987), „Urnebesna tragedija“ (1991), „Kako potamaniti gamad“ (1994), „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti“ (1996), „Moj otac u borbi protiv nitkova iz svemira“ (1998).

Predstava u kojoj je najduže igrala je „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti“ koju je tokom 18 godina odigrala 314 puta.

Dravić je rođena 5. oktobra 1940. godine.

Glumila je u više od 100 filmskih ostvarenja i jedina je glumica sa ovih prostora nagrađena na Kanskom festivalu – za ulogu Kaće u filmu „Poseban tretman“ po scenariju Dušana Kovačevića u režiji Gorana Paskaljevića.

Za ulogu u filmu „Jutro“ Puriše Đorđevića dobila je „Zlatnu ružu“ na Venecijanskom festivalu, a za ulogu u filmu „Prekobrojna“ Branka Bauera „Zlatnu arenu“ u Puli, čime je postala najmlađi laureat tog laskavog priznanja.

Dravićevoj je u Zvezdara teatru u decembru prošle godine uručen i „Dobričin prsten“ za životno delo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.