U trendu

Sedam predstava na festivalu u Beloj Palanci

Osmi Festival omladinskih scena „FOS“ održaće se u Beloj Palanci od 25. novembra do 3. decembra ove godine, a selektor festivala Ivan Klemenc odabrao je sedam omladinskih pozorišnih predstava koje će belopalanačka publika moći da pogleda na ovogodišnjem festivalu.

Festival će u petak, 25. novembra otvoriti predstava „Vodja“, koju će izvesti glumci pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja.

U subotu 26. novembra na programu je komad „Urnebesna tragedija“ Teatra 011 iz Beograda, u nedelju će Dramski studio mladih iz Bečeja izvesti predstavu „Nemam da platim i neću da platim“, a 28. novembra publika će imati priliku da vidi pozorišnu predstavu „Mučenici“ Akademskog pozorišta SKC iz Niša.

Komad „Sumnjivo lice“ izvešće članovi škole glume iz Obrenovca 29. novembra a u sredu 30. novembra glumci Omladinskog pozorišta „Vožd“ iz Šapca izvešće predstavu „Zona Zamfirova“.

Poslednjeg takmičarskog dana festivala glumci Amaterskog pozorišta Centra za kulturu Bela Palanka predstaviće se pozorišnom predstavom „Mi čekamo bebu“.

Predstave će biti odigrane u velikoj sali Centra za kulturu Bela Palanka.

Festival organizuju Centar za kulturu Bela Palanka i Srednja škola „Niketa Remizijanski“, pod pokroviteljstvom opštine Bela Palanka.

„Sama činjenica da je ovo osmi festival govori o nekoj tradiciji. I za ovogodišnji FOS vladalo je veliko intresovanje  jer je bilo prijavljeno više od 20 predstava a selektor je odabrao sedam“, rekao je agenciji Beta direktor Centra za kulturu u Beloj Palanci Mihajlo Sokolović.

U žiriju su glumci Aljoša Vučković, Ana Sofrenović i Aleksandra Janković.

U revijalnom delu na zatvaranju Festivala će biti izvedena predstava „Pogrešan broj“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.