U trendu

Slobodan Trkulja i Balkanopolis 24. novembra u Sava centru

BEOGRAD – Multi istrumentalista i inovator drevnih zvučnih tradicija Slobodan Trkulja sa svojim bendom Balkanopolis nastupiće 24. novembra na sceni beogradskog Sava centra, najaviliu su danas organizatori.

Slobodan Trkulja & Balkanopolis prvi put su se predstavili u Sava centru sa Beogradskom filharmonijom 2004. godine.

Tri godine kasnije usledio je spektakularni koncert uz slavni holandski Metropol Orkestar.

Ovaj koncert je bio prekretnica Trkuljine svetske karijere. Ostao je zapamćen jer su ovim izvođenjem pre 11 godina pomerili muzičke granice stvarajući nešto što kritičari nazivaju Modernom tradicijom Balkana.

Nakon ovog koncerta su se uspesi nizali sami, preko svetskih nagrada i priznanja, do saradnji sa poznatim svetskim simfonijskim i džez orkestrima; duetima sa Marizom, Dalarasom, Oletom Adams, Josipom Lisac i TV nastupima pred milionskim auditorijem.
Među najzapamćenijim koncertima Slobodana Trkulje i Balkanopolisa su svakako nastupi u Šangaju u Kini, gde su tokom Ekspa 2010 nastupali pred oko 30 000 ljudi, i postavili zvaničan rekord posećenosti ovog događaja.

Koncerti u Britaniji za BBC televiziju, kao i uživo nastup pred više od sto miliona gledalaca širom sveta tokom izbora za pesmu Evrovizije.

Balkanopolis nastupi su u međuvremenu postali pravi pop-rok spektakl sa jakim elementima simfonijskog i epskog zvuka ovih prostora, što se odrazilo i na imidž samog benda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.