U trendu

U Božidarcu izložba i film u znak sećanja na Nedu Arnerić

BEOGRAD – U znak sećanja na glumicu Nedu Arnerić koja je živela na Vračaru, ustanova kulture Božidarac organizuje izložbu fotografija i projekciju kultnog filma „Višnja naTašmajdanu“ u ponedeljak, 27. januara sa početkom u 19 časova.

Naša slavna glumica snimila je više od 100 filmova, a odigrala preko četrdeset uloga u pozorištu.

Za svoj rad dobila je brojne nagrade i priznanja. Dobitnica je „Zlatne arene“ na Filmskom festivalu u Puli (1988) za ulogu u filmu „Haloa – Praznik kurvi“, reditelja Lordana Zafranovića.

Dobila je i nagradu „Pavle Vuisić“ za životno delo.

Za svoja ostvarenja na filmu, 2009. godine, dobila je „Plaketu Jugoslovenske kinoteke“. Pamtićemo je po značajnim ulogama i anđeoskoj lepoti.
Veče u Božidarcu otvoriće Marko Novaković, pozorištni i filmi reditelj, urednik dramskog i domaćeg igranog i serijskog programa RTS-a.
„Višnja na Tašmajdanu“ je jugoslovenski film iz 1968. godine, režirao ga je Stole Janković, koji je napisao i scenario zajedno sa Sinišom Pavićem.

Priča o rađanju jedne ljubavi između dvoje mladih, o njenom trajanju, sa svim teškoćama i lepotama koje ona nosi sa sobom, o gaženju te ljubavi usled sukoba sa prenaglašenom dinamikom i lažnim vrednostima savremenog života.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.