U trendu

Vlatko Stefanovski sa Akordeonistima u Kragujevcu i Beogradu

BEOGRAD, 22. novembra (TANJUG) – Kragujevački akademski orkestar akordeonista pod vođstvom dirigenta Predraga Kostovića održaće koncerte 23. novembra u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji u Kragujevcu i 24. novembra u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sa specijalnim gostom proslavljenim gitaristom Vlatkom Stefanovskim.

„Pripremili smo program koji je apsolutno prihvatljiv za stručnu publiku, a i onu koja dolazi na koncerte da uživa. Publika u Kragujevcu i Beogradu može da očekuje spoj nespojivog. Mislim da velika lepota leži u tome“, kaže Kostović.

Akordeonisti će na koncertu izvoditi kompozicije pisane za solo orkestar: Glinkinu uvertiru za operu „Ruslan i Ljudmila“, zatim „Gotsku svitu“, kompoziciju Astera Pjacole „Milonga del angel“, koju izvode sa Petrom Mirkovim na bandeonu, i na kraju Markezov „Dancon broj 2“.

Stefanovski će im se pridružiti u izvođenju dve tradicionalne makedonske pesme „Jovano, Jovanke“ i „Makedonsko devojče“, zatim muzici Enija Morikonea iz filma „Cinema Paradiso“, kao i u veoma atraktivnom „Duplom koncertu za gitaru i bandoneon“ (drugi stav Milonga), što Kostović ističe kao „nešto što na ovim prostorima nije imalo priliku da se čuje“.

„Imponuje nam što je Vlatko prihvatio poziv da nastupa sa nama. Vlatka svi znaju kao genijalnog improvizatora, za koga tajne na gitari ne postoje“, ističe Kostović.

(Tanjug)

Napišite komentar