U trendu

Vukosavljević i Diakofotakis o saradnji Srbije i Grčke

BEOGRAD – Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Grčke Jorgosom Diakofotakisom o jačanju odnosa i unapređenju saradnje dveju zemalja u oblasti kulture, saopštili su iz Ministarstva.
Ministar je istakao da su bilateralni odnosi između Srbije i Grčke tradicionalno dobri i prijateljski sa jakim potencijalom za dalje unapređenje, istvoremeno izražavajući zahvalnost Grčkoj na pomoći u trenucima kada je srpski manastir Hilandar zahvatio požar 2004. godine.
Vukosavljević i Diakofotakis su razmotrili mogućnosti za unapređenje, već odlične, saradnje između dve zemlje u oblasti savremenog stvaralaštva i zaštite kulturnog nasleđa, posebno arheologije vizantijskog perioda koja predstavlja zajedničku istoriju Grčke i Srbije.
Tokom prijateljskog razgovora između srpskog ministra kulture i grčkog ambasadora bilo je reči je i o nastavaku bilateralne saradnje između muzeja ovih država, započete tokom posete ministra Vukosavljevića grčkom predsedniku Prokopisu Pavlopulosusu 2017. godine.

Ovaj vid zajedničke saradnje mogao bi biti realizovan organizacijom gostovanja grčkih izložbi u Narodnom muzeju u Beogradu.

(Tanjug)

Napišite komentar