U trendu

4 najčešće zablude muškaraca o seksu, ove greške najviše ponavljaju tokom seksualnog odnosa

Svi muškarci ovoga sveta ubeđeni su da u glavi nose sve nepohodno znanje o tome šta je ženama najbitnije u seksu. Pa ipak, taj „priručnik o seksu“ sadrži nedovoljno bitnih i gomilu pogrešnih informacija o seksualnosti suprotnog pola. I upravo te informacije mogu da dovedu do grešaka u „presudnom“ trenutku.

Činjenica je da je većina muškaraca prepuštena sama sebi kada je reč o sticanju seksualnog znanja. Do velikih zabluda muškaraca dolazi i usled preteranog oslanjanja na erotske filmove, koji nisu verna slika stvarnog života.

U želji da vam pomognemo da izbegnete zablude, navešćemo najčešće greške koje muškarci ponavljaju prilikom seksualnih odnosa.

Znamo tačno šta žene žele
Na osnovu svojih ranijih iskustava sa partnerkama, muškarci često donose zaključke o tome šta žena želi i traži u odnosu. Međutim, muškarci moraju biti svesni toga da nisu sve žene iste i da ono što prija jednoj ne mora goditi i drugoj ženi.

Posedujemo „sve“ što je ženama potrebno
Nekim ženama neophodno je najmanje 3.000 nadražaja u minuti; a toliko vibracija, ni u kom slučaju, nije moguće ostvariti ni oralno ni manuelno. I pored ove činjenice, muškarci i dalje misle da nešto nije u redu ukoliko je ženi potreban vibrator. Zato je jako bitno na vibrator gledati kao na jednog od pomoćnika, jer čak i ako je to jedini način da žena doživi orgazam, ona se i dalje neće osećati loše niti izbegavati seksualne odnose.

Muškarci i žene doživljavaju seks na isti način
Prilikom seksualnog odnosa, osećaj koji muškarac ima prilikom penetracije za njega je toliko neverovatan da prosto nije u mogućnosti da zamisli da se njegova partnerka ne oseća potpuno isto. Jača penetracija, zapravo, može da učini da se žena oseti neprijatno, ili ako je polni ud previše velik, osećaj koji žena ima sličan je onome do kog dolazi prilikom udarca u stomak, s tim što je „udarac“ prilikom seksualnog odnosa još učestaliji.

Ženska anatomija nam je jača strana
I pored činjenice da gotovo svaki muškarac dobro zna šta je klitoris i kako se do njega dolazi, to ne znači i da razume u potpunosti njegovu ulogu u seksu. Većina muške populacije još je uvek ubeđena da žena mora da doživi orgazam prilikom svake vaginalne penetracije, što je pogrešno.

Mnogo više pažnje treba obratiti na osetljivost klitorisa i na tehnike dodirivanja, kako bi se partnerki pružio što veći užitak. Međutim, dodir koji jedna žena smatra blaženstvom drugoj nije ništa posebno, a za neke čak može biti i bolan. Valja imati na umu da određeni broj žena najviše uživa u indirektnim stimulansima.

Nepogrešivo znamo kad je žena uzbuđena
Muškarci nekad misle da se žena nije dovoljno uzbudila ako prilikom odnosa penetracija ne ide glatko. Neke žene se prilikom odnosa više uzbude od drugih, a to se uglavnom ogleda u povećanom lučenju telesne tečnosti, koja ujedno služi i kao prirodni lubrikant. No, i ta količina prirodnog lubrikanta može da varira iz dana u dan, što zavisi od menstrualnog ciklusa u kom se žena nalazi, od lekova koje tad uzima i od stresa koji je uvek prisutan.

Ćutanje je zlato
Mnogi muškarci misle da je bolje ako su tihi za vreme seksualnog odnosa; međutim, ukoliko vašem partneru ne date nikakav znak, on neće znati da li vas to što radi uzbuđuje ili vam smeta, ili je čak potpuno pogrešno. Kod raznih ljudi razni su osećaji, tako da neko tokom seksualnog odnosa voli tišinu, neko nežne reči, neko malo slobodnije.

Zato je potrebno da partneri saznaju šta je to što ih najviše uzbuđuje, kako bi obostrano uživanje bilo što veće.

(D. C.)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.