U trendu

Da li je dobro imati seks svaki dan? Evo šta kažu stručnjaci na tu temu

Iznenadićete se sigurno

Osećate seksualni nagon u vezi vrlo često, i sa partnerom vodite ljubav baš svaki dan, ali niste sigurni da li je to normalno? Pitate se može li to na bilo koji način biti loše za vaše reproduktivno zdravlje ili vaše mentalno zdravlje?

Stručnjaci za seks otkrili su za PureWOW kako seks svaki dan utiče na zdravlje.

Uopšteno, sasvim je u redu seksati se svaki dan.  Zapravo, Kim Anami, holistički trener seksa i odnosa, veruje da veća količina prave vrste seksa može biti jedan od najdubljih alata za lični rast koji postoji.

Dakle, koja je „prava vrsta“ seksa?

„Ako je seks svaki dan prijatan i ne uzrokuje nikakvu fizičku neprijatnost, potpuno je u redu“, kaže Laki Sekon, stručnjak za plodnost i sertifikovani ginekološki lekar iz Njujorka. Da bi bio zdrav, mora biti sporazuman, što znači da su obe strane voljne i sposobne da pristaju na seks koji je u isto vreme i bezbedan.

Ali, da li je normalno voditi ljubav svaki dan?

„To je ono što je važno u vezi. Ako oba partnera žele da imaju seks svaki dan, to je sjajno. Ali ako oba partnera žele da imaju seks jednom mesečno i to je u redu, sve dok je to ono što oba partnera žele“, kaže stručnjak. Drugim rečima, nema normalnog. Ne postoji određena učestalost ili količina seksa koja se smatra normalnom. Međutim, kada je neko obuzet mislima o seksu do tačke kada to narušava druge aspekte njihova života, to bi se smatralo patološkim ili abnormalnim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.