U trendu

Evo kakve posledice duga apstinencija može imati na žensko telo, ukazuju stručnjaci

Mnogi stručnjaci ukazuju na to da odsustvo intimnih odnosa povlači sa sobom određene posledice, kako na psihičko tako i na fizičko zdravlje.

U nastavku pročitajte kakve posledice duga apstinencija može imati na vaše telo.

Imuni sistem slabi

Aktivan seksualni život pozitivno utiče na imuni sistem kod žena. Zbog toga, prilikom duže seksualne apstinencije može doći do njegovog slabljenja. Žensko telo zbog toga može biti podložnije infekcijama i bolestima.

Smanjen libido

Dug period apstinencije može umanjiti seksualnu želju jer opada hormonski odgovor tela na uzbuđenje. Oni koji češće imaju seks mogu primetiti kako im se libido povećava, dok je kod onih koji prave dužu pauzu ta želja sve manja i manja.

Kako se menja žensko telo nakon duge apstinencije: Više stresa

Poznato je da je seks jedan od načina da se ublaži stres. Zbog toga, usled uzdržavanja od seksa može doći do povećanja nivoa stresa i smanjene sposobnosti za borbu protiv svakodnevnih strahova i nepredviđenih situacija. Osoba koja nema redovan seks takođe može doživeti i razočaranje i sumnju u sebe. Ljudi koji nemaju redovne seksualne odnose mogu imati oštrije skokove krvnog pritiska kao odgovor na stres nego oni koji redovno imaju seks.

Kardiovaskularne bolesti

Redovna seksualna aktivnost može igrati ulogu u zdravlju srca i krvnih sudova. U pitanju je fizička aktivnost koja pomaže jačanju srčanog mišića, krvnih sudova i smanjuje rizik od srčanog udara. Ovo se može nadomestiti redovnim treninzima.

Ukoliko se praktikuje u paru, može imati pozitivan uticaj na vezu

Ukoliko se partneri odluče na kratku apstinenciju to može doprineti bliskosti i dodati novu strast. Seksualna apstinencija u vezi može povećati osetljivost i poboljšati uživanje u seksu nakon pauze. Ovo je jedan od prijatnih efekata apstinencije, mada ga ne treba dugo praktikovati.

Nakon seksualne apstinencije ženi može trebati više vremena da se uzbudi

Redovnim seksom aktiviraju se genitalije i proces uzbuđenja tokom kog vulva i vagina postaju vlažni odvija se brže kada je seksualna aktivnost redovna. Kada žena duže vreme nema seks može se desiti da joj je potrebno više vremena da se uzbudi prilikom predigre i seksa.

Smanjen rizik od polno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće

Polno prenosive bolesti i neželjena trudnoća ne mogu vam se desiti kada nemate seks. Osim toga, seksualna apstinencija štiti od urinarnih infekcija koje se dešavaju zbog bakterija koje se prenose seskusalnim putem. Međutim, urinarne infekcije se mogu javiti i bez seksualnog kontakta. Bitno je znati da se od ovih problema možete zaštiti i koristeći adekvatnu zaštitu.

Stagnacija razvoja inteligencije

Naučnici su otkrili da redovna seksualna aktivnost stimuliše rast moždanih neurona i poboljšava rad mozga.

Kako se menja žensko telo nakon duge apstinencije: Osećaj nelagodnosti

Duža seksualna apstinencija izazivaju da se tkiva vagine odvikavaju od opuštanja kao odgovora na uzbuđenje. Zbog toga se neke žene nakon seksualne apstinencije osećaju nelagodno u toku seksualnog kontakta. Ovo je jedan od najvažnijih nedostataka seksualnog kontakta kod žena.

Seks se opravdano smatra bitnim za zdrav život jer pomaže da se oslobodite stresa, budete opušteniji i raspoloženiji, ali i imuni na razne bolesti. Redovan seks ima mnoštvo benefita i ukoliko ga izbegavate, izbegavate i mogućnost da uživate u tim benefitima. Iako seks ima i svoje mane, njih je lako izbeći upotrebom adekvatne zaštite.

(Lepota i Zdravlje)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.