U trendu

Između bivšeg muža, novog partnera i dece (1)

Udale ste se, dobile decu, razvele se – za divno čudo, na civilizovan način, bivši muž i vi ste u prijateljskim odnosima, i deca imaju i mamu i tatu s kojima redovno provode vreme. A onda ste upoznale novog muškarca, počele da izlazite s njim, i tu već počinje žongliranje.
Nije ni da vam je život i pre toga bio uvek lak i jednostavan; uz posao, kuću i decu dan začas prođe, ne znate kad ćete pre sve obaveze da pozavršavate. Ipak, stekle ste kakvu-takvu rutinu. Onda je u vaš život ušao novi muškarac, što je super i srećne ste zbog toga, samo što dolazi i do pomalo nezgodnih situacija.
Recimo, ako ste se već zbližile s novim partnerom, možda čak i živite zajedno, neminovno će dolaziti do situacija da se na istom prostoru zateknete vi, vaš bivši i vaš sadašnji. Kako se tu poneti? Vaš partner neće uživati ako vi i vaš bivši pred njim evocirate zajedničke uspomene, bilo da se to dešava slučajno i spontano, bilo da vi time pokušavate da umirite bivšeg u prisustvu sadašnjeg, bilo da vaš bivši tako pokušava da vas „prisvoji“ (sasvim sigurno mu neće biti svejedno što vas vidi s drugim muškarcem). Najbolje je da nikakvog evociranja zajedničkih uspomena ne bude dok je vaš partner prisutan – to sačuvajte za trenutke kada se ovim ili onim povodom vidite s bivšim mužem.
Ako izbegnete tu zamku, može se desiti da upadnete u drugu: da pokazujete pred bivšim koliko vam je lepo sa sadašnjim (umiljavate se oko sadašnjeg partnera, pričate šta sve radite zajedno, povremeno se zaljubljeno zagledate u njega…). Bez obzira na to da li to radite da biste nešto pokazale bivšem, ili da bi se vaš sadašnji osetio sigurnije (jer ga prisustvo čoveka s kojim imate ne baš kratku zajedničku prošlost i decu sasvim sigurno čini bar malo nesigurnim), nemojte! To će uznemiriti vašeg bivšeg u ionako delikatnoj situaciji. Kad su i vaš bivši i vaš sadašnji prisutni, najpametnije je da budete fine prema obojici, ali da nijednom ne pokazujete veću naklonost (znamo, veću naklonost pokazujete već time što ste sa sadašnjim, a ne s bivšim, samo je u ovoj delikatnoj situaciji bolje da to ne ispoljavate previše).
Sutra pročitajte o deci u celoj toj priči.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar