U trendu

Mislite da vam seks traje prekratko: Šokiraćete se kad vidite koliko je prosek za većinu parova

Studija iz 2004. pokazala je da su muškarci prijavili značajno duže idealno trajanje snošaja nego žene.

To nije baš najromantičnija statistika: gotovo polovina svih muškaraca završi seks u roku od dva minuta, prenosi New Republic navode iz nove knjige dr. Harija Fiša, The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grown-Ups.

Dr. Fiš napominje da su njegovi pacijenti obično fiksirani na to koja bi trebalo da bude normalna učestalost seksa, ali da bi kvalitet – a time i trajanje – trebalo da bude od jednakog značaja, piše USA Today.

U tu svrhu iznosi statistiku iz prethodnih seksualnih studija: prosečno trajanje seksualnog čina iznosi 7,3 minuta, ali „neverovatnih“ 43% takvih činova završi se u roku od 2 minuta. Ali, to baš i nije novost. Alfred Kinsi je pre nekoliko decenija utvrdio da većina muškaraca ejakulira za 2 minuta ili manje.

Ipak, New Republic ističe da muškarcima, a ne ženama, verovatno više smeta brojka. Studija iz 2004. pokazala je da su muškarci prijavili značajno duže idealno trajanje snošaja nego žene; oba su pola imala slične ideje o idealnoj dužini predigre.

Dakle, šta muškarac može da uradi, osim da se pomiri s tim?

Švedska studija nudi jedan zanimljiv tok delovanja: istraživači su imali muškarce koji nisu mogli da izdrže duže od minuta da završe 12 nedelja vežbi za dno karlice; njihovo prosečno vreme ejakulacije poraslo je skoro pet puta, s 31,7 sekundi na 146,2 sekunde, prenosi UPI.

„Postoje velike varijacije između parova, pa tako neki zaista vode ljubav i po sat vremena, ali znatno je više onih čije su strastvene seanse kratke“, istakao je dr. Fiš. Dodao je i kako bi muškarci koji ne mogu da odlože orgazam ni dva minuta od početka seksa, niti da dožive vrhunac nakon 40 minuta vođenja ljubavi, obavezno trebao da posete lekara jer se takvi problemi mogu ublažiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar