U trendu

Može li vam samozadovoljavanje pomoći da smršate? Evo šta kažu stručnjaci

Iako većina ljudi s vremena na vreme to radi, mnogi se stide čak i da pokreću temu masturbacije, a kada sebi postave naizgled glupo pitanje o ovom savršeno prirodnom činu, mogu se osećati kao da nemaju koga da pitaju, piše The Sun.

Masturbacija može koristiti osobi na mnogo načina, od jačanja imuniteta do poboljšanja vaše slike o sebi. Kada se nakon toga znojite i srce vam lupa, to ponekad može da izgleda kao vežba. Dakle, možda se pitate, da li zaista možete da smršate dok masturbirate? Odgovor je: ne baš, ali možete sagoreti neke kalorije.

Da li masturbacija sagoreva kalorije?

Iako sagoreva neke kalorije – svakako više nego što biste sagoreli da samo legnete i gledate nešto ili odspavate – neće zameniti odlazak u teretanu ili šetnju napolju. Seks sa partnerom će često biti energičniji, ali ćete i dalje sagorevati samo oko 4,2 kalorije u minutu, prema maloj studiji, u poređenju sa 9,2 kalorije koje možete sagoreti tokom vežbanja visokog intenziteta. Druga studija je pokazala da osoba teška 80 kilograma može sagoreti do 200 kalorija tokom 40 minuta seksa.

Ali onda se morate zapitati: koliko često seks zapravo traje 40 minuta? Prema naučnicima, seks u proseku traje samo 5,4 minuta. Međutim, ako želite da ubijete dve muve jednim udarcem i sagorite kalorije dok uživate u sebi, Healthline savetuje da to učinite aktivnijim. Koliko dugo masturbirate, koliko intenzivna postaje vaša sesija, položaj koji zauzimate i koliko dugo traje vaš orgazam, sve utiče na to koliko ćete kalorija sagoreti, dodali su.

Možda mislite da je najbolji način da to uradite da budete tihi i spori i da idete sopstvenim tempom do orgazma, ali ono što želite da uradite je da povećate broj otkucaja srca i da vam krv pumpa. Tehnike koje bi mogle sagoreti više kalorija uključuju: snažnije kretanje, jače i brže korišćenje prstiju, dodavanje igračke, kao i aktivno zauzimanje različitih položaja istražujući različite erogene zone, kao i vaše genitalije.

Da li masturbacija uzrokuje povećanje težine?

Nema dokaza koji bi sugerisali da masturbacija uzrokuje povećanje telesne težine. Da li masturbacija smanjuje snagu? Neki sportisti veruju da masturbacija negativno utiče na njihov učinak. Prema Medical Nevs Todai, masturbacija ima mali ili nikakav direktan uticaj na performanse vežbanja, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar