U trendu

Od mirne luke do mračnih dubina neverstva: Prevara kao beg od nezadovoljstva

Nezadovoljni svojim životom, svojim brakom ili vezom ljudi često prave greške koje ih dovode u još teže emocionalno stanje. Nedovoljno mudri da reše probleme koji su se između njih isprečili, radije se opredeljuju za bežanje od istih. Preljuba je najčešći vid bežanja od stvarnosti u  imaginarni svet koji ste sami stvorili.

Brakovi su danas nažalost sve kraćeg veka, a i oni koji traju uglavnom stoje na staklenim nožicama. Razloga za to je bezbroj, a oni najbitni su netolerancija, nerazumevanje, nepoštovanje i nepoverenje. Previše se očekuje, malo daje.

Usled takvog stava i razmišljanja lako se upuštamo u nedozvoljene avanture. Sedenje na dve stolice nikome nikada nije donelo ništa dobro. Život neće postati lepši, niti ćete biti zadovoljniji ako utehu potražite u tuđem zagrljaju.

Kada se uzburkale emocije primire i kada se glava ohladi, nakon nekog vremena shvatate da ste iz mirne luke uplovili u mračne dubine neverstva.

Tada nastupa osećaj krivice, kajanje i stid.

Da li je bilo vredno?

Pitanje sa kojim budite i sa kojim ležete. Naravno da nije. Bežanjem od stvarnosti zapravo bežite od samih sebe.

Ako na kraju i uspete da izgladite stvari i povratite partnera, ono što ste učinili uvek će kao senka lebdeti nad vama i čekati priliku da unese nemir u vaš život.

Budite mudri dok je vreme, sve probleme koje ste sakrili ispod tepiha izvadite i stavite na sto. Razmotrite i sagledajte ih iz svih uglova. Pokušajte da nađete kompromisno rešenje sa kojim ćete oboje biti zadovoljni.

Ne odustajte tako lako od voljene osobe i ne trčite ka fatamorgani u kojoj vidite vodu bistriju od one koju pijete, imajte na umu da je to samo priviđenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar