U trendu

Otkriveno zašto žene stenju dok vode ljubav: ‘Nije povezano s orgazmom niti dobrim seksom’

Muškarci će se razočarati.

Autori jedne studije došli su do zaključka da je glasno stenjanje zapravo glas koji žene uglavnom koriste kako bi više uzbudile svog partnera i podstakle njegov orgazam, piše Espreso.

Naučnici su pitali žene u dobi od 18 do 48 godina za detalje o njihovom oglašavanju tokom seksualnog odnosa. Otkrili su da većina žena stenje tokom seksa, ali ne nužno i kada doživi orgazam.

Umesto toga, 66 posto priznalo je da stenju kako bi ubrzale partnerov orgazam, dok je 87 posto žena reklo da se zbog toga osećaju više seksi i samopouzdanije.

Stenju kako bi ubile dosadu

„Dok se ženski orgazmi najčešće postižu tokom predigre, kopulatorna vokalizacija je na najvišem nivou pre i istovremeno s muškim orgazmom“, zaključili su naučnici. Osim toga, dodaju da žene ubacuju glasno zadovoljstvo kako bi smanjile „dosadu“ u krevetu.

„Ne postoji toliko istraživanja na ovom području, ali bombardovani smo kroz medije idejom da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim seksom“, rekla je naučnica Kristen Mark sa Univerziteta Indiana.

„Ako stenjete, partneru dajete do znanja da sve radi dobro, što očigledno nije uvek slučaj. Zato stenjanje i glasne uzvike ‘koristite’ samo kad je nešto dobro, a ne kad želite da prikrijete ono što nije kako bi on pre završio“, opomenula je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar