U trendu

Ovih 6 stvari rade svi srećni parovi, tvrdi terapeutkinja

Da li ste zaista srećni u svojoj vezi? To je misao koja vam je možda pala na pamet u nekom trenutku u prethodnoj vezi, ili možda čak i sa vašim trenutnim partnerom. Pa, ako niste sigurni, Kristina Viro, psihoterapeut i terapeut za parove iz Ontarija, podelila je na TikToku šest stvari koje zaista srećni parovi rade u svojim vezama, prenosi Metro.

„Postoji šest malih stvari koje srećni parovi rade na osnovu mog iskustva kao terapeuta za parove“, rekla je Kristina, „Ja kažem da su ove stvari male, ali zaista verujem da njihovo gomilanje ima veliki uticaj na vezu.“

Prvo što Kristina pominje je stvaranje „mikro trenutaka veze“. „To može biti poljubac za dobro jutro ili zagrljaj pre nego što druga osoba ode na posao“, rekla je.

Drugi pokazatelj je interesovanje za dan osobe koju volite. Kristina dodaje: „Zaista je lako zaboraviti da proverite jedno drugo kada se jednostavno izgubite u užurbanosti života.“ Ovo bi moglo biti posebno tačno ako živite zajedno i ponekad uzimate jedno drugo zdravo za gotovo. Jednostavno pitanje kao što je ‘Kako je prošao dan?’ može mnogo toga da promeni.

Broj tri je važan: aktivno slušanje. „To znači da posvećujete svoju nepodeljenu pažnju, postavljate pitanja i spuštate telefon – ogroman uticaj“, rekla je Kristina. Toliko je važno za naše mentalno zdravlje i povezanost da Britanska fondacija za srce čak ima listu najboljih saveta kako da aktivno slušamo.

To uključuje: suočavanje sa govornikom i održavanje kontakta očima, praćenje neverbalnih znakova kao što su izrazi lica, ton glasa i gestovi, neometanje, postavljanje pitanja na osnovu onoga što je rečeno i ponavljanje onoga što ste čuli kako biste pokazali da zaista slušate. Ovo je ključno za svaku vezu, jer Kristina kaže da ‘zatvorenost i nespremnost da se okrenete sebi može značiti da je vaša veza osuđena na propast’.

Četvrta stvar koju istinski srećni parovi rade je „daju ljubavnu i fizičku pažnju van seksa“. Ovo uključuje stvari kao što su držanje za ruke, maženje i igranje sa kosom vašeg partnera. „Broj pet je iskazivanje zahvalnosti. „Hvala što si danas ispraznio mašinu za sudove“, „hvala što si pokupio sina iz škole“, rekla je Kristina, „Radi se samo o stvaranju kulture ljubavi i dobrote u vašem domu“.

Na kraju, ali svakako ne najmanje važno, srećni parovi će činiti promišljene stvari iz velikodušnosti. „Donesite svom partneru šoljicu kafe ujutru, ostavite mu malu ljubavnu poruku“, dodala je Kristina, a prenosi Večernji list.

Takođe je podelila više načina na koje možete stvoriti trenutke vezivanja sa svojim partnerom. Jedan od načina je da napravite zajedničke pauze ako oboje radite od kuće, tako da možete provoditi vreme zajedno.

Komplimentiranje vašem partneru može izgledati očigledno, ali Kristina kaže da što je kompliment konkretniji, to bolje. I na kraju, slanje jednostavne poruke „mislim na vas“ tokom dana je još jedan način da pokažete svom partneru da vam je zaista stalo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar