U trendu

Ovo je glavni razlog zbog kojeg brak propada: Ruski psiholog otkrio gde žene uvek greše

Žene zauzimaju jedan od ova dva stava kada je reč o novcu – ili zahtevaju da se prema njima odnosite kao prema ravnopravnom partneru, ili očekuju da ih u kontinuitetu obasipate poklonima…

„“Neprijatno mi je“ je omiljena fraza evropskih žena. Njihov glavni strah je da se ne osete kao da ih neko izdržava. Dakle, igraju ulogu punopravnog partnera, pratioca, kod koga se „poštenje“ oseća na kilometar. Muškarci naravno cene skromnost, ali takođe kada žena ne zna kako da prihvati poklone, znak pažnje, ona prestaje da bude ženstvena, a njen partner nema potrebu da je štiti, pruža joj i ugađa. Onda su žene iznenađene – zašto me muškarac prijateljski tapše po ramenu i ne vidi ženu u meni? – ističe ruski psiholog Jaroslav Samojlov.

Samojlov je jedan od predavača na ruskom onlajn Institutu za praktičnu psihologiju, a specijalizovan je za muško-ženske odnose. Prema njemu niko nije ravnodušan. Neki smatraju da je genije, ali ima i onih koji nikako ne vole da čuju njegove savete.

S druge strane, ženski princip „daj, daj, daj“ stvorio je stereotip da je ženama, posebno lepim, potreban samo novac. U pravim, zdravim odnosima nema potražnje potrošača. Postoji razmena – kada muškarac ulaže i pokriva potrebe žena, a ona podstiče njegovu muškost i čini ga uspešnim. Drugim rečima, žena i muškarac su kao stvorenja iz istog ekosistema. Svaki oslobađa određenu energiju da bi održao drugu jedinku u životu.

Jaroslav nije samo iznosio kritike. On daje i odgovore, kako bi trebalo da se odnosi prema novcu i bračnom partneru.

– Morate da razgovarate. Svaki normalan čovek ima finansijske ciljeve. To može da bude vaš sopstveni biznis, kupovina stana, novog automobila, šta god! Logično – to zahteva ulaganje. Čak i ako je čovek dobrostojeći, razmotrite njegove težnje. Ni milioneri nisu bure bez dna koji će davati novac za šta god poželite. Ozbiljno razgovarajte sa partnerom o ciljevima. Pre braka. U suprotnom, problemi će preći u status porodičnih problema. Otuda – rat za novčanik u braku – napisao je psiholog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar