U trendu

Ovu stvar žene najmanje vole u seksu, ali to nikada ne bi izgovorile naglas

Lažni orgazmi i ćutanje su i dalje normalna pojava među ženama, kaže stručnjakinja za seks Nađa Bokodi.

,,Zapanjujuća činjenica je da se žene osećaju sigurnije kada anonimno dele osnovne seksualne potrebe na internetu, nego kod kuće sa svojim partnerima. Još gore je to što žene često ne uživaju u seksu, već trpe fizičku nelagodu, uznemirenost ili bol“, ispričala je ona.

U većini slučajeva, muškarci vole da praktikuju seks koji obično viđaju u porno filmovima – koji nije baš lagodan i opušten.

Istraživanje istraživačke grupe Savanta ComRes iz 2019. pokazalo je da je više od trećine žena tokom seksa doživelo radnje poput povlačenja za kosu ili udaranje po guzi, ali to se ne sviđa baš svima.

,,Da se razumemo, ne osporavam žene koje vole grublji seks. U redu je ako ona želi da učestvuje u tome. Ono što me muči je nedostatak seksualne komunikacije kod partnera. Iako to redovno čujem od muških čitalaca, grubo je reći da rešenje ovog problema leži u ženama koje jednostavno moraju da kažu ono što im smeta. Osim toga, treba da se zapitamo zašto se žene ne osećaju dovoljno sigurno da to rade“, objašnjava Nađa.

Nađa dodaje da društvo treba da bude proaktivno u stvaranju prostora u kojima žene mogu da izraze svoja osećaja o užitku, onome što im prija, o tome šta žele, a šta ne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.