U trendu

Parovi koji ostaju zajedno ceo život ove stvari rade drugačije od ostalih

Da li se može predvideti koji će parovi ostati zauvek zajedno? Ne može se znati sto posto, ali neki tipovi parova imaju veću šansu da opstanu zajedno, smatra američki psiholog Džon Gotman.

Naime, on je decenijama proučavao parove i podelio ih u 5 tipova prema načinu ponašanja: tri tipa parova koji će dugo ostati zajedno i dva koji verovatno neće.

Ova tri tipa parova će verovatno ostati zajedno ceo život, piše Miss7.24sata.hr:

1. Parovi koji izbegavaju

Ovaj tip parova izbegava sukobe. Generalno su manje emotivni, a više pragmatični. Često deluju distancirano i neromantično – ali tako im odgovara. Njihov zajednički život je uhodan pa je ponašanje partnera predvidljivo. To im daje sigurnost i čini vezu vrlo stabilnom.

2. Parovi koji se cene 

Ovaj tip parova najradije svaki slobodni minut provodi zajedno – bez da jedan drugome idu na živce. Jako su pažljivi jedno prema drugome i imaju razumevanja za raspoloženja i potrebe onog drugog. Takvi parovi se prepoznaju po tome što se jako međusobno cene i lepo govore jedno o drugome.

3. Živahno-impulsivni parovi 

Veze ovog tipa drugima deluju manje stabilno, jer parovi lelujaju između unutrašnje ljubavi i glasnih sukoba. Ali, dobro je sledeće: koliko se brzo posvađaju, toliko brzo i oproste i pomire se – zbog toga će dugo ostati zajedno.

Ova dva tipa parova će se verovatno razići:

1. Neprijateljsko-distancirani parovi 

Ovaj tip parova sličan je parovima koji izbegavaju, ali razlika je u tome da kod njih partneri nemaju ništa zajedničkog: manje je zajedničkih interesa, nema zajedničkih hobija ili prijatelja. U svakodnevnim diskusijama neprijateljski se ponašaju.

2. Neprijateljsko-isprepleteni parovi 

Za razliku od neprijateljsko-distanciranih parova, ovaj se tip parova često i rado svađa – ali u to uvlače zajedničke prijatelje ili porodicu, a čak i pokazuju jedno drugo u lošem svetlu u javnosti i na društvenim mrežama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.