U trendu

Prećutati negativno mišljenje o njegovoj porodici

Jedan u nizu "bistrih" saveta koji se povremeno daju damama o tome kako da sebi obezbede sreću u ljubavi i bračnu sreću jeste i taj da svom dragom nipošto ne kažu iskreno šta misle o njegovoj primarnoj porodici. Kao i svako drugo laganje, i ovo je loša ideja.
Taj savet kao da podrazumeva da vi njegovu primarnu porodicu ili bar neke njene članove (njegovu majku, na primer) ne možete da smislite, kao da se sigurno radi o nesnosnim osobama koje nikom normalnom ne bi mogle da se dopadnu. A čak i da se odnosi na one slučajeve kad vam se neko iz njegove primarne porodice zaista ne dopada, laganje i pretvaranje da prosto obožavate te ljude teško da će vam bilo šta dobro doneti na duge staze.
Ne kažemo da treba da mu kažete da mu je majka debela krava (opis ima više veze s vašim osećanjima prema njoj nego s njenim kilogramima) ili rospija ili šta god, da mu je otac notorni alkos, a brat kriminalac koji će učiniti uslugu čovečanstvu kad bude upucan. Radi se o njegovoj primarnoj porodici, i svakako da bi prema njima trebalo pokazati poštovanje. Ali, pokazati poštovanje ne znači i lagati.
Umesto laganja, možete mu iskreno i obazrivo reći da vam se čini da se ne slažete baš dobro s tom osobom iz njegove porodice, ili da se osećate nelagodno u blizini te osobe, ili nešto te vrste. Ako mu je stalo do vas, potrudiće se ta kontakte između vas i te osobe svede na minimum, možda će vas i posavetovati kako da pristupite toj osobi, a ako mu nije stalo do vas, pa, šta ćete s njim? Ukoliko mu jeste stalo do vas, ali mu je jedna od najznačajnijih stavki u vezi to da se njegovoj dragoj jako dopada njegova primarna porodica, a vama oni stvarno smetaju, onda vas dvoje niste jedno za drugo.
Ukoliko biste lagale i pretvarale se da te ljude obožavate, zamislite na šta bi to ličilo ako biste ostale zajedno s tim muškarcem i povremeno se viđali s tim ljudima koje jedva da ste u stanju da trpite. Koliko bi tu sreće bilo? Koliko dugo biste bile u stanju da se pretvarate? Koliko dugo bi ljubav opstala? Bolje je biti iskren – naravno, uz obavezno poštovanje i obazrivost – i videti gde vas to vodi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar