U trendu

Psiholog s Harvarda tvrdi da narcisoidni ljudi uvek rade ove toksične stvari u vezi

Narcisoidnu osobu je lako identifikovati. Karakteriše ga ponašanja kao što su hvalisanje, sklonost monolozima i deljenje snishodljivih opaski.

Kada su u pitanju ljubavni odnosi, postoje neke suptilnije osobine koje mogu identifikovati narcisa. Dr Kreg Malkin, psiholog sa Harvarda, koji ima više od 25 godina radnog iskustva, naveo ih je za CNBC.

Opsedaju vas ljubavlju

Ljubavno bombardovanje je pljusak komplimenata, pažnje i poklona. Kada je zdravo, ovo ponašanje se naziva „faza medenog meseca“. Ali kada ste sa narcisom, malo je mesta za uživanje.

Oni su povređeni kada ih odbijete

Ako narcisoidnoj osobi kažete da biste želeli da preskočite druženje jer ste umorni, on će se uvrediti. Mogao je da reaguje povučenim ponašanjem i kratkim i sporim odgovorima na poruke.

Narcisima je često neprijatno zbog ranjivih osećanja kao što su tuga, usamljenost, stid, strah ili čak razočarenje jer ne veruju da vam je zaista stalo ili da ćete biti tu za njih.

Oni odražavaju lažnu sliku bezbednosti

Narcisi se suočavaju sa svojom nesigurnošću tako što sebe predstavljaju kao posebne, izuzetne ili toliko jedinstvene da nikada ne moraju da se plaše suočavanja sa emocionalnim rizikom. Oni koji nisu narcisi uživaju u povezivanju, bez silnih poruka i komplimenata. Pravi odnosi se zasnivaju na drugim načinima izražavanja bliskosti i naklonosti.

Stalno ističu vaše sličnosti

Narcisi praktikuju samopoboljšavanje stvarajući osećaj posebnosti insistiranjem da ste slični na što više načina. Možda će primetiti da volite istu muziku, planinarenje, hranu ili piće.

Ako ste sa narcisom, kada ukažete na razlike u vašim ukusima, možda ćete naići na ljutnju ili ćutanje.

Oni kontrolišu sve planove

Narcisi često praktikuju prikrivenu kontrolu. Drugim rečima, mogli bi se pojaviti u poslednjem trenutku sa ulaznicama za koncert i cvećem ili rezervacijama za večeru. Ako je ovo jedini način na koji osoba može da uživa u vezi, možda je previše kruta da bi joj se verovalo, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.