U trendu

Psiholozi otkrili prave razloge zašto žene pristaju na „prijateljski“ seks, šokiraće vas

Bez večere, bez bioskopa i odmah bez odeće – to su prijatelji s povlasticama.

Ako uživate u slobodnom statusu, neobavezan seks s dragim prijateljem za kojeg nikad niste poželeli da vam postane partner može doneti zabavne trenutke. Koliko dobro poznajete i osluškujete sebe, toliko dobrog može doneti usputni seks.

Ipak je podjednaka i opasnost od loših osećaja, upozoravaju psiholozi. Prva zabluda je uveravati se da ste samo u avanturističkom raspoloženju, a zapravo žudite za bliskošću i potporom. Tada nakon usputnog seksa (koliko god dobar bio) sledi otupljenost jer nedostaje emocionalne povezanosti, napominju psiholozi. Mudro je i izbegavati lečenje slomljenog srca seksom s nekim trećim.

Emocije su tada toliko uzburkane da se osećaj tuge može samo produbiti, savetuju psihijatri. Iako usputne vratolomije s nekim ko vam je blizak imaju čari, zapitajte se zašto stojite na mestu. Održavajući vezu koja to zapravo nije podsvesno zatvarate vrata novim prilikama. Svaki odnos trebao bi oslikavati čoveka i njegove emocije, a nakon što se takva iskrenost postigne – sledi golemo zadovoljstvo.

Ako niste emocionalno ravnopravni, sledi tuga
Jedna od zamki neobaveznog seksa s prijateljem jeste i to da vam se on stvarno počne sviđati. Tada se “odnos snaga” menja jer više niste emocionalno ravnopravni, a vi riskirate povređene osećaje ako on i dalje misli da je sve po starom.

Zbog prijatelja za seks prestaje potraga
Iako može biti praktično imati zgodnog prijatelja koji vam je uvek na raspolaganju, činjenica da vam je seks tako lako dostupan čini vas lenjima za nove potrage. Važno je da zbog prijatelja s povlasticama ne zapostavite izlaske s drugima.

Čisto fizičkim odnosom se navikavate da negirate emocije
Imajući čisto fizički odnos s nekim, mozak se nauči dizati “zid” i negira emocije, upozoravaju psiholozi. To je obrambeni mehanizam kojim se štitite od povređenosti. Problem nastaje kad upoznate nekog novog kome se ne možete otvoriti, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.