U trendu

Seksualni stručnjaci utvrdili koliko traje savršen seks, sve ispod ovog je neprihvatljivo za žene

Samo definisanje početka i kraja seksualnog čina može da varira, jer neki smatraju da počinje penetracijom, dok drugi uključuju predigru.

Seksualni terapeuti ističu da postavljanje standardnog vremena za trajanje seksa može izazvati osećaj stida i samokritike, pa su reči poput „trebalo bi“ problematične.

Seksualni terapeut Sari Kuper koristi širi pojam „seks“ kako bi obuhvatio različite erotske i seksualne činove, podstičući ljude da se osećaju slobodnije u vezi sa svojim željama.

Problem sa fokusiranjem na orgazam kao cilj seksa je što izostavlja različito vreme potrebno partnerima da postignu vrhunac. Na primer, prosečno vreme potrebno muškarcima za orgazam od penetracije je pet do šest minuta, dok je studija o vremenu potrebnom ženama za orgazam otkrila prosečnih 13,4 minuta.

Konsenzus među seksualnim terapeutima je da ne postoji apsolutni ili standardni vremenski okvir za trajanje seksa. Fokusiranje na vreme može inhibirati fizičku intimnost, umanjujući zadovoljstvo i povezanost. Seks bi trebalo trajati onoliko dugo koliko se obe strane slažu i uživaju, bez strogih pravila.

Različiti faktori, uključujući godine, seksualnu orijentaciju i kontekst, igraju ulogu u preferencijama i trajanju seksualnog čina. Važno je razumeti da je svako iskustvo jedinstveno, a zadovoljstvo ne zavisi isključivo od vremena trajanja ili dostizanja orgazma.

(24sedam/K.B.)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar