U trendu

Stidljiva, divlja ili željna kontrole: Evo šta vaša omiljena seksualna poza otkriva o vašem karakteru

Možemo mnogo da kažemo i o nekome na osnovu obroka koji svakodnevno jede, na osnovu filmova koje gleda, ali da li ste nekada čule da vaša omiljena seks poza zapravo može da otkrije mnogo o vašem karakteru?

Neki od najpopularnijih položaja tokom vođenja ljubavi pojačavaju intimu u odnosu i lako začine stvari u spavaćoj sobi, ali takođe mogu sugerisati na to kakav ste tip osobe i šta cenite kod partnera.

Od klasične misionarske poze do divlje kaubojke – šta ove seksi poze otkrivaju o vašoj ličnosti?

Misionarska poza dok je partner iznad vas
Misionarsku pozu mnogi smatraju dosadnom, ali ne treba se tek tako složiti sa time.

Istraživanja koja su sprovedena su pokazala da je ova poza u stvari najučestalija zato što je najintimnija.

Popularnija je među ženama kako one više vole da prepuste vođstvo svom partneru i uključuje emotivno zbližavanje, mnogo ljubljenja i intenzivni kontakt očima.

A šta ona otkriva o vama?

Ako vam je ova poza, dok je partner gore, pri vrhu omiljenih, to bi moglo da govori da ste pomalo stidljivi i da vam nedostaje samopouzdanja, navodi seks ekspert Džulija Karaman.

„Ova poza bi mogla da znači i da cenite bliskost iznad svega drugog, volite da se osećate bezbedno i da vas neko prigrli do kraja život“, kaže Lusi Rovert, savetnica i sertifikovana seksološkinja.

Može biti da je osećaj emotivne povezanosti ono što vam dodaje gas i ono što čini da se osećate slobodno i prihvaćeno.

Doggy style poza
Ova poza se takođe našla pri vrhu omiljenih i uglavnom je vezana za one koji vole da začine svoje iskustvo u spavaćoj sobi. Ona je cela posvećena dubokoj penetraciji i Lusi navodi da „može da se tumači kao jedna od najvrelijih seks poza jer se u njoj potpuno prepuštate partneru i njegovoj volji. Okrenuti ste mu dok vas uzima otpozadi i uopšte ga ne vidite, tako da je kontrola sasvim na njemu.“

Ako je ovo vaša omiljena seksualna pozicija, to sugeriše da uživate u dominaciji vašeg partnera. Prepuštanje iskustvu i dozvoljavanje vašem partneru da preuzme kontrolu može biti ogromno uzbuđenje (ipak je to jedna od najčešćih seksualnih fantazija).

„Može biti da volite da rizikujete više, da napredujete u uzbuđenju i nekonvencionalnosti i da ste glasniji u pogledu svojih želja i potreba“, objašnjava Lusi.

Misionarska poza dok je partner ispod vas
Kada standardnu misionarsku pozu začinite time da se partner nalazi ispod vas, sugerišete da pucate od samopouzdanja i da volite kontrolu.

To su vibracije koje šaljete vašem partneru kada se on nalazi ispod vas.

Možda jednostavno volite da vidite izraz zadovoljstva na licu vašeg partnera, ali i slobodnije da se krećete i pomerate svoje telo i na taj način određujete tempo i brzinu.

Kaubojka
Ova poza je takođe dosta popularna i kod muškaraca i kod žena, ali iz potpuno drugačijih razloga.

Muškarci je vole zato što je izuzetno vizuelna i dozvoljava im da imaju dobar pogled na svoju partnerku, dok je žene vole zato što im daje osećaj dominacije i kontrole nad stimulacijom.

Ukoliko je kaubojka vaš izbor za zabavu, to sugeriše da ste opušteni po pitanju svog tela i da se osećate slobodno sa svojim partnerom.

To znači da znate šta želite i hoćete to odmah.

Kontrolisanjem brzine, intenziteta i uglova, u potpunosti preuzimate kontrolu. Znate šta želite i kako to želite i dajete prednost sopstvenom zadovoljstvu.

Kašika
Ova poza se nalazi na dnu najčešće biranih i veoma je intimna i bliska. Ukoliko volite da budete „mala kašika“ sa vašim partnerom, moguće je da cenite udobnost, ljubav i intimni aspekt seksualnog odnosa. Potrebno vam je da se osećate opušteno i zaštićeno kako biste se potpuno oslobodili.

Takođe, i u ovoj pozi pružate kontrolu vašem partneru, ali možete svojim pomeranjem tela da određujete jačinu penetracije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.