Tri najčešća razloga zbog kojih pucaju duge veze i brakovi

Bračni savetnik, terapeut Džef Gunter iz Portlanda, na svojim društvenim mrežama redovno deli savete parovima, ali i zaključke do kojih je došao na osnovu odrađenih terapija.

Tako je sa svojim pratiocima podelio i tri najčešća razloga zbog kojih završavaju duge veze. Razloge je izdvojio na osnovu onoga što je on čuo i video u radu s parovima.

1. Nestanak malih stvari

U nekom trenutku parovi prestanu da rade male stvari koju su ih zbližavale, što može biti ozbiljan udarac za vezu.

Nema više komplimenata, nema više flerta, manje je dodirivanja i kvalitetnog vremena. Kao da ste postali cimeri koji se susreću na hodniku, objasnio je terapeut i dodao da u takvim situacijama jaz između partnera postaje toliko veliki da im se čini preteškim da popravljaju stvari ili su možda već emocionalno krenuli dalje.

2. Gomilanje nerešenih problema

Previše je nerešenih svađa, svađa u kojima se isti problem nastavlja javljati bez rešenja ili popravka, što dovodi do ogorčenosti, prezira i emocionalne iscrpljenosti.

To znači da čak i kad se dogodi najmanji problem, vi pomislite evo ga opet i zatvorite se i povučete. U tim trenucima pokušaj popravka ili rešenja problema čini vam se kao preveliko emocionalno putovanje, kaže terapeut, a prenosi Zadovoljna.hr.

3. Udaljavanje

S vremenom ste se udaljili, što u vezi može dovesti do neočekivanih promena.

Prema rečima terapeuta, kao pojedinci se razvijamo tokom vremena i nadamo se da ćemo se razvijati na načine zbog kojih ćemo i dalje odgovarati jedno drugome. Međutim, to se ne događa uvek. Ponekad se interes, uverenja i potrebe partnera razvijaju u različitim smerovima, što na kraju može dovesti do nekompatibilnosti. Prekid tada ne mora nužno da bude nečija krivica i često je nepredvidivo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.