U trendu

Trik koji će ženama poboljšati seksualni život: Od idealnog seksa deli vas samo jedan korak

Svi znamo da su seksualni odnosi zdravi za nas, a ovim jednostavnim trikom mogu postati još bolji. Svaki kutak interneta čuje kako razgovor o seksu može povećati strast, a vežbe za karlično dno mogu učiniti čuda za orgazam, ali da li ste znali da vaši hormoni mogu biti ključ?

Vaši hormoni se menjaju tokom vašeg menstrualnog ciklusa i oni određuju šta vas zanima u spavaćoj sobi. Alisa Viti, ekspertkinja za žensko zdravlje i hormone, tvrdi da praćenjem ciklusa možete imati nezaboravan seks, piše Healthline.

„U različitim periodima menstrualnog ciklusa, vaši hormoni vam govore kakvu pažnju i seksualno zadovoljstvo traže“, kaže Viti. Obratite pažnju na svoja osećanja prema partneru i želju za seksom u određenim trenucima vašeg menstrualnog ciklusa. U zavisnosti od faze u kojoj se nalazite, vaše interesovanje za seks može biti veće ili manje.

Seksualna želja je na vrhuncu kada su hormoni estrogena i testosterona na visokom nivou. Međutim, u drugom delu ciklusa, želja za seksom se smanjuje. Tokom menstruacije, hormoni su niski, što opravdava vašu ravnodušnost i sklonost gledanju televizije u spavaćoj sobi. Međutim, tokom ovulacije, koja se javlja oko 14. dana ciklusa, vaša želja za seksom će biti na vrhuncu.

Od 14. do 25. dana ciklusa „imaćete pojačanu želju zbog nivoa hormona i više ćete uživati. Veća je verovatnoća da vam lubrikant neće biti potreban“, tvrdi ekspertkinja, a prenosi Večernji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar